Poker Run & Stridsbåt 90

Hanö – Karlskrona

Prick klockan 06:00 seglade jag ut ut hamnen på Hanö med genuan utrullad. Det gick en del dyning fortfarande och det blåste 5-7 m/s. Lät autopiloten styra upp båten på dikt bidevind och skotade genuan hårt. Båten blev mycket lugnare och det var lätt att gå upp på däck och hissa storen. (Ja, jag vet att jag borde fixa så fallet går till sittbrunnen – får bli nästa års projekt…).

Rundade norra Hanö med naturfenomenet Bönsäcken och satte kurs mot Hasselöbron, 23 sjömil bort. Sen är det bara 7 sjömil in till gästhamnen i Karlskrona.

Vinden varierade både i styrka och riktning. Ett tag hade jag plattläns – det funkade inte att segla så i den ganska lätta vinden eftersom dyningen slog vinden ur seglen. Då fick jag skära 15-20 grader från kursen så farten ökade och båten gick stadigare.

Vid ca 08:30 gjorde jag en medveten avvikelse från utlagd kurs. Jag valde att inte gå in i skärgården vid Hasselöbron utan via huvudinloppet till Karlskrona, vid Kungsholmsfort. Jag vann två saker; båten gick fortare och jag riskerade inte att behöva vänta en timme på broöppning. (Öppning bara 1 gg i timmen). Omvägen var bara 2 sjömil, så det var enkel matematik.

Poker Run

Strax innan jag skulle gå in i sundet kom ett tiotal motorbåtar med vrålande motorer. De körde rakt ut på havet. Till Utklippan gissade jag. De hördes när de kom tillbaks på tomgång…

Många hästar samlade…

Stridsbåt 90

Efter kom två militärbåtar, med inte fullt så bullrande motorer men väl så snabba.

De stannade i hamnen en stund.

Jag hittade en bra plats i hamnen. Hann gå upp till torget och tillbaka innan det kom en regnskur. Senare på kvällen öste regnet ner en kvart.

Publicerat av

Per J

65+årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

En tanke på “Poker Run & Stridsbåt 90”

  1. Väldans vilket Båtliv !! Hihi
    Å herregud vilket ösregn !!
    Men inne i ruffen tort å mysigt verkar de va ! :))

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s