Om

Välkommen till min blogg ”PerMonick”.

Bakgrund

Under sommaren 2018 berättade jag om vår resa via Göta Kanal, Trollhätte kanal, Göta älv till Göteborg och vidare runt Skåne och upp utmed ostkusten tillbaka i hemmahamnen i Oxelösund.

Under sommaren 2019 seglade jag norrut. Seglingen kallade jag ”Höga kusten”. Seglingen startade i mitten av juni och pågick i 75 dagar till slutet av augusti.

I sommar, 2020, går färden söderut, från Oxelösund. Det blir ganska korta dagsetapper och planerad vändpunkt efter 4 veckor är Ystad. Tanken har varit att göra ett eller ett par strandhugg på Bornholm, men i dessa coronatider är det lite osäkert.

Mål med bloggen

Ett gäng vänner var besättning under de olika etapperna sommaren 2018. Det var så lyckat att konceptet upprepades sommaren 2019 och används även 2020.  Den här bloggen är första hand tänkt som en informationskanal för dessa vänner, men alla andra som är intresserade får naturligtvis följa bloggen.

Jag

Jag heter Per Johansson. En ekonom som tagit ut pension några år i förtid. Jag är nu 65 år. Det betyder att jag suttit i en segelbåt varje sommar de senaste 57 åren! När jag inte seglar cyklar jag gärna på min racer i lopp som Halvvättern. Vintertid har jag på senare år ägnat mig åt längdskidåkning. Jag har åkt hela Vasaloppsspåret, fast uppdelat på fyra år! (Kortvasan+3xStafettvasan).

Jag är sambo med Monica, som varit med och seglat på större delen av seglingarna.

Per Johansson