Om

Välkommen till min blogg PerMonick.

Bakgrund

Under sommaren 2018 berättade jag om vår resa via Göta Kanal, Trollhätte kanal, Göta älv till Göteborg och vidare runt Skåne och upp utmed ostkusten tillbaka i hemmahamnen i Oxelösund.

Under sommaren 2019 seglade jag norrut. Seglingen kallade jag ”Höga kusten”. Seglingen startade i mitten av juni och pågick i 75 dagar till slutet av augusti.

Mål med bloggen

Ett gäng vänner var besättning under de olika etapperna sommaren 2018. Det var så lyckat att konceptet upprepades sommaren 2019.  Den här bloggen är första hand tänkt som en informationskanal för dessa vänner, men alla andra som är intresserade får naturligtvis följa bloggen.

Jag

Jag heter Per Johansson. En ekonom som tagit ut pension lite i förtid. Jag är nu 64 år. Det betyder att jag suttit i en segelbåt varje sommar de senaste 56 åren! När jag inte seglar cyklar jag gärna på min racer i lopp som Halvvättern. Vintertid har jag på senare år ägnat mig åt längdskidåkning. Jag har åkt hela Vasaloppsspåret, fast uppdelat på fyra år! (Kortvasan+3xStafettvasan).

Jag är sambo med Monica, som var med och seglade på större delen av seglingen.

Per Johansson