In i dimman!

Så snart vi kommit ut ur Härnösandsviken kom vi in i dimman. Tidvis var den ganska tät, så kapten körde igång mistsignaleringen med det alldeles nya signalhornet. Det slog visserligen lock för öronen på alla ombord, men ingen annan båt vågade komma i närheten!

Vinden vred åt rätt håll, så efter ett kort slag åt det finska hållet kunde vi slacka på skoten och segla rätt mot Åstholmsudde.

Eftersom vi höll en fart väl över den beräknade så valde vi att segla några sjömil längre än planerat. Vi hamnade till slut på SXK:s Uthamn Kattskär. Det var en osedvanligt smal och grund passage. När lodet visar 1,1 meter och det ser ut som man kan kliva av och bottna redan vid knäna, så är det lite läskigt.

Men vi tog oss fram till Kattskär. Den är försedd med två flytbryggor och bojar för 20 båtar. Plus toa, bastu ( medtag ved!), samt grillplats. Fanns även en roddbåt som vi använde för att komma in till ett trevligt fik på andra sidan viken.

Det ser ut som vi får ha bryggorna för oss själva i natt.

Några åskmoln drog förbi, men vi klarade oss från regn.

Hela besättningen, inklusive skepparen, badade efter roddturen. 22 grader stod det på termometern, men det kändes som 15 intygar undertecknad.

Publicerat av

Per J

66-årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s