Varm dag i Ystad

Omringade av 35-40 fotare!

Det var tidvis riktigt varmt i Ystad i dag. Köerna till glassbutikerna ringlade långa.

Vi ägnade dagen åt att ta det lugnt, äta gott och titta på OS-handboll (vi vann igen!).

Dessutom köpte vi tågbiljett för Maltes resa med Pågatågen till Malmö. Två gånger!

Det kliar i fingrarna att skriva ett argt brev till ledningen för Pågatågen och påtala deras ologiska biljettförsäljningssystem.

Så här var det: På perrongen finns en biljettautomat. Först klickar man fram till vilken station man vill åka. Man bläddrar bland alla avgångar till just den tid (avgång) man söker. På varje avgångs-rad finns en knapp det står ”Köp” på.

Vi var på stationen efter lunch för att då passa på att köpa en biljett. Vi köpte en biljett genom att trycka på ”Köp” på den avgångstid vi valt. Typ kl 22:30.

Senare på eftermiddagen, då Malte kastade en blick på biljetten, upptäckte han att biljetten bara gällde i två timmar från köptidpunkten! Det fanns ingen information om den detaljen bland de sidor vi bläddrat igenom.

Det hela slutade dock lyckligt, för Skånetrafiken lovade skicka tillbaka pengarna om Malte köpte en ny biljett. Vilket han gjorde inom två timmar från avgångstid.

Men ett bedrövligt system är det. Som enkelt kunde fixas om ”Köp-knappen” på avgångar >2h efter aktuell tid inaktiveras och det istället kommer upp ett meddelande om vad som gäller.

Hursomhelst kom Malte med tåget och kunde utan problem kliva av i Malmö.

Till och från Ystad går flera färjor. Några av dem är katamaraner som kör i uppåt 40 knop. Man får verkligen se upp för dem!

Publicerat av

Per J

65+årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

En tanke på “Varm dag i Ystad”

  1. Ystad är vackert. Jag gjorde samma tabbe och köpte två bussbiljetter Hässleholm-Örkelljunga. Jag lärde mig den hårda vägen att bara boka i appen och sedan aktivera biljetten strax innan avgång. Instämmer att det är mycket otydlig info.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s