Ska ni ut i det här vädret?!

Halmstad – Torekov

Hamnkapten i Halmstad undrade om vi verkligen skulle lämna gästhamnen i dag. När han fick svaret – att det ska vi. Då sa han; ”Jaså, har ni segelbåt”.

När Monica hoppat på tåget till Lund, fvb till Nyköping, lämnade vi gästhamnen. Vi hade tagit in ett rev i storseglet och stuvat för krängning. Men innan vi lämnade hamnen körde vi in till tankstationen och fyllde upp reservdunkarna.

När vi fortfarande var kvar i hamnområdet, i sjölä, hissade vi storen. Väl ute på fritt vatten rullade vi ut 1/3-del av genuan. Vindprognosen var 8-15 m/s NV. Riktningen perfekt för oss.

Malte håller stadigt kusen i drygt 6 knop.

Båten accelererade genast upp i 6,5 knop. Vi höll sedan den farten på hela överfarten av Laholmsbukten. Viden höll sig kring 11 m/s med en topp på 14,3.

Några riktiga översköljningar fick vi. Vi hade inte tagit på oss regnställen, så vi fick skylla oss själva att vi blev genomsura från topp till tå. Turligt nog var det varmt i luften och solen tittade fram då och då så vi blev inte så frusna som vi kunnat bli.

Inre hamnen i Torekov

Väl framme tog vi en titt i inre hamnen. Det var ganska fullt. I stället lade vi oss utanpå, som tredje båt, i närheten av sjöräddningens plats.

Utanpå en dansk ensamseglare. Vad han sa? Det vet jag inte, men det var iallafall ok för honom att vi lade oss utanpå.

Från Torekov har man en fin utsikt över havet när solen går ner. Vi prickade perfekt solnedgången – som går överraskande snabbt!

Man nästan hör hur det fräser när solen går ner i havet…

Publicerat av

Per J

65+årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s