Tre blöta katter!

Dagens etapp: Lysekil – Skärhamn

Dagens etapp var 23 sjömil.

Klockan 9 prick lämnade vi dieselmacken vid Fiskehamnen i Lysekil. Då hade regnet redan pågått i flera timmar. Det regnade eller ösregnade i stort sett hela vägen ner till Skärhamn. Turligt nog var det uppehåll just när vi gick in i hamnen.

Vi hade fått ett tips av en följare av bloggen om leden ”Vägeröds ränna”. Vi tyckte det var ett utmärkt tips. Dels för att vi kunde gå en annan väg än när vi gick norrut, dels därför att det var lugnare inne bland öarna i den smala leden. Eftersom det ösregnade under färden leden stannade vi inte någonstans, utan körde bara igenom.

Delar av leden muddrades under åren 1899 till 1901 till ett djup av 3,5 meter. [Källa: http://www.kanaler.arnholm.nu]. Vi såg inget ställe grundare än 4,5 meter.
Tidvis helt stilla och ösregn.

Lagom som vi kommit ut från den smala leden ökade vinden och vred mot väst. Vi hissade seglen och loggade snart mellan 5 och 6 knop.

När vi kom fram var vi ”blöta som dränkta katter”. Pers ”offshore-jacka” läckte som ett såll. Tänk att grejerna inte ska hålla i mer än 15 år, typ! Men backup-jacka fungerade perfekt.

Sittbrunnen med akterkapell förvandlat till torkskåp.

Det var många båtar i gästhamnen. Säkert valde många att ligga kvar i hamnen en extra dag. Och några som legat i naturhamn under natten har troligen sökt sig in i en hamn under regnovädret.

Vi hittade en ledig plats där vi kunde klämma oss in.

Framåt kvällen slutade det regna och solen dök upp. Nu lovar SMHI att regnet ska hålla dig borta under den närmsta veckan!

Serviceanläggningen är nyrenoverad i mycket bra skick. Men betyget blir bara en 4 (av 5) pga att man stänker ner omklädningsutrymmet och att vattnet gott kunde vara lite varmare.

Publicerat av

Per J

65+årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

En tanke på “Tre blöta katter!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s