Konsten att läsa en monteringsanvisning…

För ca 6 år sedan köpte jag en ny autopilot. En ST2000+. Plusset betydde att det var en fjärrkontroll med i paketet. Ja, inte en sån fjärr man har till TV:n, utan en fjärr med sladd!

Tanken är att man ska kunna sitta och kura under sprayhooden, och styra med fjärren.

Ett eller ett par år senare gav jag mig på att installera kontakten till fjärren. Det var fyra pyttesmå kabeltrådar som skulle kopplas. Konsten var att veta var. Jag lade nog ner en del tid på detta. Jag fick aldrig igång funktionen.

I våras fick jag syn på fjärrkontrollen. Kollade igenom de kopplingar som var gjorda, konstaterade att det såg helt rätt ut. Kopplade i stickkontakten och testade. Funkade inte. Häromdagen råkade jag hitta monteringsanvisningen till fjärrkontrollen. I morse bläddrade jag igenom den för att se om det fanns någon speciell kopplingsanvisning jag missat. Då ser jag lösningen. Autopiloten måste ju vara ställd på Auto för att fjärrkontrollen ska fungera. Självklart.

Så nu har jag fjärrkontroll även i båten! Dock ej någon TV…

Publicerat av

Per J

66-årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

5 reaktioner till “Konsten att läsa en monteringsanvisning…”

 1. Bra jobbat Per!
  På vår båt är det (oftast) jag själv som är autopilot👍. Ibland är Barbro fjärrkontrollen😎/.
  Seglarhälsningar från Byxelkroks gästhamn

  Gillad av 1 person

 2. Det händer även att man glömmer att trycka på ON knappen. Instruktioner ska man läsa noga. Fortsatt trevlig resa.

  Gillad av 1 person

 3. Det är alltid bra att läsa hela bruksanvisningen😉. Du är ju man så det är onödigt med bruksanvisningar. 🤪

  Gilla

 4. Det är alltid bra att läsa hela bruksanvisningen😉. Du är ju man så det är onödigt med bruksanvisningar. 🤪

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s