Det nappar i Västervik!

Lever farligt vid Stegeholms kanal!

Den här måndagsmorgonen gick vi upp på stan för ett par inköp. Det märktes att sommaren går mot sitt slut. Det var helt lugnt i staden vid 10-tiden. Gångfartsområdet nere vid vattnet var inte längre avspärrat för trafik.

När vi passerade bron över Stegeholms kanal fick en av de fyra som stod och fiskade napp. En skaplig stor abborre sprattlade på kroken. Samma sak hände när vi var på väg tillbaka till båten. Det verkar finnas många abborrar som står i strömfåran.

I dag gjorde Strömsholmen skäl för namnet. Uppskattningsvis gick strömmen i över två knop på båda sidor om holmen.
Gamla varmbadhustet snart färdigrenoverat. Foto; Västervik Sommar

På Strömsholmen ligger det gamla varmbadhuset. Det byggdes år 1910 och användes fram till 1975. Under ett antal år användes det för stadens Turistinformation. Som en del i överenskommelsen mellan kommunen och Björn Ulvaeus år 2018 om utvecklingen av Slottsholmen ingick att kommunens fastighetsbolag skulle återställa varmbadhuset till sitt ursprungliga syfte – bad- och spaverksamhet.

Nej, det är inte Teskedsgumman! Det är Monica som kollar utsikten från en av solstolarna på Strömsholmen.

Apropå Björn Ulvaeus, så var vi in en sväng på hans fina hotell & restaurang Slottsholmen. Vi slog till på en take away Cesarsallad som vi åt med god aptit i båten. Lite lyxigt att de skickade med ett par flaskor bubbelvatten i påsen!

Inte heller i dag såg vi till någon personal på serviceanläggningen. Och fortfarande ingen skylt med info om öppettider etc. Däremot svarar de på telefon. Jag ringde och felanmälde dörrstängaren på servicehuset – och då svarade en person som lovade komma och fixa felet.

Efter många år i tidningsbranschen så tycker jag det är intressant att notera att Norrköpings Tidningar – som äger Svensk Hemleverans – nu tydligen även ägnar sig åt utbärning av privatpost.

Eftersom Leif och Maria också var kvar i hamnen passade vi på att återgälda gårdagens gästfrihet. Kul att få visa upp vår lilla båt! De ska ligga kvar ytterligare en dag medan vi i morgon seglar vidare mot Loftahammar.

Publicerat av

Per J

65+årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

En tanke på “Det nappar i Västervik!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s