Gästhamn som utvecklas

Stora Vippholmen – Blankaholm, 8 sjömil

Monica håller koll på grundet när vi går ut från naturhamnen.

Efter en lugn morgon seglade vi vid 11-tiden vidare till Blankaholm. Det är en avstickare på ca 5 sjömil från ”E4:an” när man går in till gästhamnen.

Efter 2 timmar i ganska svag vind var vi framme. Nu hade man flyttat på gästhamnen igen. Tillbaka till den gamla bryggan. Fast en nybyggd sådan. Ungefär halva bryggan var färdig, resterande del var demonterad och bara pålarna stack upp.

Den nya renoverade bryggan var försedd med nya elluttag och vattenposter. Det är en hög brygga, fast man har byggt en avstigningsnivå utmed hela bryggan. Mycket snyggt och praktiskt.

Den nye arrendatorn har från årsskiftet övertagit (köpt) whela gästhamnsområdet inklusive ställplatserna för husbilarna. En fint fik med glassbar finns numera i hamnen.

Ett par hundra meter från hamnen finns en restaurang/pensionat samt en fin lanthandel.

Varhelst Monica hittar ett bibliotek så ska det inspekteras!

Senare på eftermiddagen blev vi inbjudna till våra trevliga båtgrannar Charlie och Maud på en pratstund över ett glas vin. Ja, dvs inbjuda till bryggsittning med full Coronasäkerhet. Deras hemmahamn är Stora Rör på Öland. Nu hade de varit upp till Västervik och vänt på några dagars segling. Tidigare under sommaren hade de seglat med goda vänner från Motala till Söderköping. Tyvärr började det ösregna innan vi pratat färdigt – men det var mycket trevligt ändå!

Det har blivit populärt att ha små konstverk på elskåpen!

Publicerat av

Per J

65+årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s