Bekanta farvatten

Etappen Västervik – Oxelösund går i bekanta farvatten. Jag behöver inte nöta så mycket på papperssjökortet. Det sjökortet är >10 år gammalt, så det får ändå användas med viss misstänksamhet…

En gång i tiden körde jag genom Gränsö kanal, på hemväg från Västervik. Gränsö är en lång landtunga/ö som i princip sträcker sig från Gamleby till den yttersta skärgården utanför Västervik. Genom att gå kanalen slipper man gå utomskärs, om man fortsätter inomskärsleden runt Björkö. Men sedan många år är den tidigare öppningsbara bron fast, med en höjd av 3,1 meter. Å andra sidan är det angivna vattendjupet i kanalen bara 1,5 meter, så det skulle ändå bli svårt att ta sig igenom. PerMonick går ungefär 1,6 meter djupt.

Publicerat av

Per J

65+årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

2 reaktioner till “Bekanta farvatten”

  1. Skulle själv inte våga gå igenom Gränsö kanal även om bron kunde öppnas. Enligt min uppfattning är/var vattendjupet på den nordöstra sidan (alltså inte mot Västervik) betydligt mindre än 1,5 meter(Stenar vid kanalsidorna vid inloppet). Har t.o.m. smällt på med den IF-båt jag hade på 70-talet. Den sticker ca 1,15 m

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s