En dag i Karlshamn

Centrum-gästhamnen i Karlshamn har bommar som förtöjningsmetod. ”Förtöjning for dummies” kan man säga, eller ”ensamseglarens dröm”. Det är nästan omöjligt att misslyckas att förtöja när det är bommar.

Men det finns en nackdel; Det gnisslar ofta. Ibland gnisslar det förskräckligt mycket. Det gjorde det där jag ”parkerade”. Men det finns en lösning =

Efter en rejäl dos smörjmedel så blev bryggan helt tyst. Vilken befrielse! Räkningen för servicejobbet skickar jag till kommunen…

Tre etapper kvar

PerMonick köpte jag i Karlshamn år 2004. Båten låg i Stärnö Vindhamn från första sjösättning år 1979. Den första ägaren, Leif Eric Carlsson, ägde båten i 24 år, fram till sommaren 2003. Båten hette då Amanda. Jörgen Ekman ägde båten sommaren 2003 fram till den 2/1 2004. Då jag köpte båten.

Det året, i mitten av maj, seglade jag och Monica båten hem till Oxelösund. Det gjorde vi på 7 dagar inklusive 1 vilodag i Harstena.

Allt, inklusive väderprognoser, finns dokumenterat i en loggbok. En slags ”intern blogg”.

I dag onsdag har jag en vilodag. I morgon startar ”etapp 10” med Christer ombord. För Christer kommer det att bli lite omvälvande, eftersom han nu blir gast. Han är ju van vid att vara skeppare med mig som gast. Så var det ju på åtskilliga kappseglingar på Christers båt. Och inte vilka kappseglingar som helst – det var SM-seglingar det handlade om. I Mälaren, i Nynäshamn, i Nyköping/Broken och i Oxelösund. Kanske jag glömt någon, det är ju några år sedan.

Nu bara tre etapper kvar.

Publicerat av

Per J

65+årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

3 reaktioner till “En dag i Karlshamn”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s