Malmö – Dockan

Det är kul att sakta närma sig en okänd hamn. Långsamt börjar detaljer framträda och till slut hittar man var infarten är till gästhamnen. Dockan ligger i det populära västra hamnområdet i Malmö. Granne med Turning Torso. Hamnen är relativt ny med toppenfin servicelokal.

Eftersom jag seglade ensam ville jag inte gärna lägga båten mellan stolpar. Särskilt som sidovinden var 5-7 m/s. Men jag hittade några bryggor med bommar och det låg några segelbåtar där. Bredden mellan bommarna såg oroväckande smal ut när jag hade ett par meter kvar. Men nu gick det inte att vända utan jag prickade mellanrummet och fick båten på plats. Dock var det en alldeles för slimmad plats. Visserligen var avbäraren av plast, men att ligga där flera dagar skulle inte funka.

Jag tog kontakt med hamnkaptenen som i sin tur kallade på 2:e hamnkaptenen. Denne fick åka med längst in i hamnen där vi hjälptes åt att fånga en boj och få båten på plats. Nu ligger PerMonick perfekt.

Nu blir det några dagars paus i seglandet. Jag tar mig till Nyköping i morgon om alla kontaktledningar är i funktion och inga solkurvor dyker upp.

Sen dröjer det till söndag em innan jag och Monica är tillbaka i båten. Men framför allt mönstrar gasten Mia på för att åka delar av etapp 9. Mia (och Malte) var med och seglade på Mälaren till Birka för rätt många år sedan.

Fel
Den här filmen finns inte

Plattläns mot Malmö i dag

Publicerat av

Per J

65+årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s