22 juli 2018 – Varberg

Medikamenterna kapten kvitterat ut hade god effekt på rörlighet och sömn.

Vi tog gott om tid på oss och kastade loss strax före 11. Vinden var måttlig, 6-9 sekundmeter men det hade blåst under natten och morgonen. Ganska hög sjö hade byggts upp. Vi körde motor ut på öppet vatten och satte därefter ”halv” genua.

Vartefter seglingen gick så ökade vi genuastorleken. Efter ett par timmar körde vi med full genua. Eftersom vi ville vara extra försiktiga i dag lät vi storen vara surrad – trots att vinden minskade till 4-5 m/s sista timmen.

{Foto: Sjöräddningen}

Dramatik

När vi bara hade några sjömil kvar till Varberg observerade vi en segelbåt (typ 14 meters) som uppförde sig konstigt. Den låg ca 600 meter från oss, troligen inom ett grundområde. Den låg till synes stilla, guppande,med en jolle cirklandes runt båten. Vi såg inga nödsignaler eller några personer som uppförde sig oroligt. Efter en kvart började båten röra på sig och strax hissade man storen. Fem minuter senare kom sjöräddningen med en båt. Så tydligen hade den gått på grund.

Vi har hittat en bra hamn, dock med hög kajkant. Efter lunch blir det promenad i stan.

Publicerat av

Per J

65+årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s