Med vinden till Trosa

Klockan 08:40 lättade vi ankar och knixade oss ut till farleden vid Stendörren. Vi tog inte morgonpromenaden vi lovat oss att göra varje morgon eftersom det var blött efter nattens ösregn och vi dessutom firat ut oss tre meter från land. Det senare därför att det utlovats hårda vindbyar under natten och vi var lite snett ankrade mot land.

Vi passerade Tvären och Sävsundet i bra vind.

Gamla lotsutkiken på Sävö.

Från Sävö till Käftudden fick nya Spinnakerbomen tjänstgöra. Funkade mycket bra trots att upphalet bara är ett provisorium.

Observera dämparen på upphalet. Det jag aldrig sett någon ha!

När vi startade i dag kom det lite regn. Men under färden, som tog 3,5 timmar, klarnade det upp. Dagens etapp var 14,9 nm. (13 i går).

Före inloppet till Trosa ligger (lite omotiverat tycker jag), en SXK boj. Jag har aldrig sett någon besökare vid den bojen. Numera är dessutom den näraliggande ön invaderad av Ålkråkor (Storskarv), med allt vad det innebär.

Knappt 2 meters djup vid bojen.

Trots att båten är full med mat så fick det bli en sväng till Coop för lite kompletteringar. Plus ett inköp av nya gympaskor till Monica, då de gamla plötsligen rämnat i sömmarna.

Vi firade den lyckade starten av seglingen med ett besök på lokal (Punchkällaren i Trosa). Trots namnet blev det varken källare eller punch, men vi var glada ändå.

Publicerat av

Per J

65+årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

4 reaktioner till “Med vinden till Trosa”

  1. Roligt med bilden från lotsutkiken på Sävö! Där har vi kurat in oss mången sommarkväll, när släkten haft kollo! Fortsatt fin resa!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s