Sol & Regn i Figeholm

Lugnt i Figeholms gästhamn

I dag hyrde vi cyklar. Eller lånade kanske är mer rätt, eftersom hyran var 0 kr och ingen noterade att vi använde dem!

Vi cyklade först norrut till en camping/badplats. Där blev det fika i solen. Badplatsen var inte så inbjudande, så vi nöjde oss med utsikten.

Därefter cyklade vi tillbaks genom samhället och en sväng på en liten skogsväg. Den var väldigt backig och cyklarna saknade växel, så det blev mycket gång uppför de brantare backarna.

Badet fick bli i det fina servicehuset i gästhamnen!

I morgon är planen att hitta en naturhamn, någonstans halvvägs till Blankaholm. Därför gjorde vi några kompletterande inköp på Coop så vi klarar ett dygn ”i vildmarken”.

Det var soligt i dag. Hälften av dagen – andra halvan var det blixt och dunder och regn.

Det blev lite underhållsarbeten på PerMonick i dag. Dels en dragkedja som behövde fixas och dels skulle ett beslag till Ankarolinan (*) bytas ut. Det gamla rostfria beslaget hade gått rätt av. Turligt nog fanns nytt, ett exakt likadant, i reservdelslådan. Stor lycka!

Lyckan försvann dock snabbt då det nya beslaget råkade fastna i ett verktyg och med ett plupp försvinna ned i djupet.🤬 3,2 meter är ett par meter för djupt för mig, så det var bara att gräva djupare i reservdelslådan. En plastbygel dök upp som råkade fungera som ett temporärt fäste.

(*) Ankarolinan = Ankarlinan är egentligen ett band. Bandet är upprullat på en spole som tillverkaren döpt till Ankarolina.

Vår båtgranne i natt, en Hallberg Rassy 36, åkte i morse till hemmahamnen i Västervik. Ytterligare fem båtar lämnade hamnen under dagen. Senare kom det ett par segelbåtar och ett par motorbåtar. Hälften tyskar.

Efter att tittat på en deckare på tv (via datorn) blev det dax att stänga för natten. Vi ska upp tidigt! Inte för att segla – utan för att träna!

Publicerat av

Per J

65+årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s