Bekanta båtar i hamnarna

Ella III från Lidingö.

Såklart åker många båtar i samma riktning, ungefär samma distanser om dagarna och besöker samma gästhamnar.

Det är alltså inte konstigt att man då och då får syn på en båt man sett tidigare. Här i Kalmar dök exempelvis Hallberg Rassy 340, Ella III, upp igen. Den såg jag första gången i Ystad och därefter i Karlskrona.

Båttypen började tillverkas 2018 och har alla de senaste finesserna som moderna båtar har; Bred från mitten till akterspegeln, dubbla roder, eldriven rullstor osv. Man kan välja mellan rorkult (standard) och dubbla rattar. Tydligen säljs de allra flesta med rattar. Den detaljen kostar 100 tkr extra, men det spelar kanske inte så stor roll när resten av båten går lös på ca 3 mkr.

Publicerat av

Per J

65+årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

2 reaktioner till “Bekanta båtar i hamnarna”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s