Motorfabriken Pythagoras, Norrtälje

År 1960, cirka, levererades den sista tändkulemotorn från motorfabriken i Norrtälje. Därefter levde man på att sälja reservdelar fram till 1979. Då fick den kvarvarande ende anställde sluta, då företaget fick i konkurs. Omkring 6.000 motorer sålde man under åren i det företag som startade 1898. Det är många fiskebåtar och lantbruksmaskiner som genom åren har drivits av en motor som heter Fram eller Drott, tillverkade i Norrtälje. Maskinerna i den mekaniska verkstaden drevs av remdrift. Från kraften av en tändkulemotor.

Det här museet kan jag rekommendera.

Publicerat av

Per J

65+årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s