Boj med gupp

Vinden dog ut och det blev helt stilla och platt, strax efter mitt förra inlägg. Så det blev motorgång i mestadels sol till Björn. En kvart innan vi kom fram började det blåsa och samtidigt började det gå vågor. Så nu ligger vi här, mitt ute på havet, med en liten skärm av öar åt nordost. Men vind och vågor kommer från sydost, där nästa ö ligger i Åland!

Det ligger en båt och guppar även på den andra bojen. Enligt prognosen ska vinden avta och vända vid 2-tiden natt. Att gå till en tänkbar lugn vik skulle innebära drygt 3 timmar med motor, mot vågorna. Så vi ligger kvar. Det mullrade och låg mörka moln runt omkring några timmar. Men vi fick bara en skur över oss.

Publicerat av

Per J

66-årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

En tanke på “Boj med gupp”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s