Naturstig i Kasnäs

Kasnäs, som alltså var dagens etappmål, visade sig vara en alldeles utmärkt välordnad gästhamn.

Trots att vi anlände redan kl 14:30 var många gästplatser redan upptagna. Särskilt de platser som är skyddade för vindar från syd (det blåste 8-12 m/s från SV när vi anlände).

Vi är två svenska båtar på de tre bryggorna. Kan även se en båt från Holland. Annars bara finska båtar. Flera av dem från båtklubbar kring Helsingfors.

Vi hade turen att en motorbåt lämnade en bra plats vid en ”spilta” (som var hamnkaptenens benämning på bommar!). Vi var snabbt framme och tog platsen. El och vatten ett par meter från båten. Pris 30€/natt är rätt normalt nu för en komplett gästhamn med underhållna bryggor, duschar, toaletter, bastu (såklart i 🇫🇮) och tvättstuga. När det dessutom finns komplett livsmedelsbutik och simhall (!) i området så är det ett helt ok pris.

Besättningen läser böcker eller vilar efter lunch. Kapten bara vilar…

Vi letade upp Blåmusslans Naturrum, som man gjort reklam för i hamnbeskrivningen. Det visade sig att verksamheten varit nedlagd sedan 2016…

Men vi hittade en fin 800 meters naturstig, med informativa skyltar. Man gick över berget och utmed stranden och fick lära sig om bergarter, landhöjning och se spår från istiden.

Det har blåst hårt hela eftermiddagen och kvällen. Under natten ska vinden sakta avta, så det blir en lugn natt.

Publicerat av

Per J

65+årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s