Framme vid vändpunkten, Ystad

Färjan kom från höger, så vi lämnade den företräde…

Man får verkligen hålla koll på snabbfärjorna. De går i upp till 40 knop, så det gäller att hålla sig ur vägen från deras rutt. Appen MarineTraffic är en bra hjälp då.

Samma plats som år 2018.

Pirarna till handelshamnen håller på att utökas, så det nya sjökortet stämmer inte längre. Men fritidsbåthamnen redovisas helt rätt fortfarande.

Lite ”Visby-vibbar” blir det när man promenerar genom Ystad

Nu har Monica och jag kommit fram till seglingens vändpunkt. Det blev nån dag tidigare än planerat, trots att vi låg still några extra dagar på ett par platser. Det beror främst på att vi fick skippa två övernattningar på Bornholm (pga inreseförbudet till Danmark – eländiga Coronavirus!).

Monica och jag har haft fyra veckors härligt båtliv – för det mesta seglandes. En halv vecka hade vi hjälp av den utmärkta gasten Christer B, under etappen Västervik – Oskarshamn. Det tackar vi för.

Hemseglingen

Nu ska Malte ansluta och segla med mig under två veckor, till Kalmar. I Kalmar blir det gastbyte igen. Då kliver Christer S på och seglar till Västervik. Sista etappen Västervik – Oxelösund är det gasten Janne N som tjänstgör.

Publicerat av

Per J

65+årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s