Nya farvatten…

Vi startade dagen med att köra de ca 4 sjömilen till Gräddö. Där tankade vi 15 liter diesel och handlade diverse matvaror. Efter att ha fyllt vattentanken startade vi seglingen mot Grisslehamn. Vi hade bitvis plattläns, 4-7 m/s.

Från och med nu är det nya farvatten för mig.

Efter att vi passerat de långa fjärdarna Lidö- och Björkö seglade vi förbi Barnens Ö. Av ljuden att döma vistas det många ungar där…

Fjärdarna smalnade av allt mer och till slut kom vi in i Väddö kanal. Det var lite ”Göta Kanal-känsla” att åka där. Men inga slussar.

Christer upptäckte att det saknas pappers-sjökort på en sträcka, motsvarande ca 1 sjökort norr om Väddö. Vi har ju sjökortet i plottern och i en mobil, men man saknar överblicken.

Två broar fanns det, som öppnades genom ett telefonsamtal.

Sista bron låg vid Älmsta. Därifrån är det en lång smal vik på 8 sjömil att passera innan man kommer fram till Vädd-huvud, där man rundar udden och har en dryg sjömil kvar till Grisslehamn.

I början av januari i år drog en kraftig storm fram över Roslagen, främst de NO delarna. Vi såg på spridda platser stormens verkningar. Det förefaller som det var vindband på ett hundratal meters bredd som slog till extra kraftigt. Där ligger det massor SV stormfällda träd, huller om buller. Vi såg det på Fejan och vi såg det på några platser utmed färdvägen i dag.

I Grisslehamn hittade vi en bomplats längst in i viken.

Det kom en kort regnskur. Sen tog vi en promenad till den hamn som vetter ut mot havet. Det är inte något stort samhälle detta.

Efter utsökt middag (varmkorv) var det dags att knyta sig.

Publicerat av

Per J

65+årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s