Gissa vem som har plurrat! Läs hela historien…

Den olycksaliga båten -observera pulpetens höjd över bryggan.

Just som Christer och jag skulle gå till piren för att kolla på en tvåmastad segelbåt som seglade i kulingen, blev vi anropade från en båt som var på väg att lägga ut. De var oroliga för att deras båt skulle driva mot en större kryssare som låg intill, när de lossade förtöjningarna. De önskade få hjälp att eventuellt bära av från kryssaren.

Jag lyckades med knapp nöd ta mig ombord på kryssaren.

Båten som skulle ut klarade sig utan min hjälp och körde utåt i vinden.

Nu var frågan hur jag skulle ta mig ner på bryggan. Jag tog ett försiktigt skutt mot bryggan, mest inriktad på att göra en mjuk landning, mjuk i knäna – Väl medveten om vad resultatet blev förra sommaren när jag hoppade ner på en brygga (muskelbristning med akutbesök som resultat).

Jag skuttade lite för försiktigt och hade inte riktigt fart för att få balans vid landningen. Istället för att ramla baklänges klev jag bakåt ned i vattnet (15 grader). Jag fick tag i bryggan så bara halva jag blev blöt. Så jag kan inte räkna det som årets första dopp! De hjälpsamma hamnvakterna var snabbt på plats och drog upp mig. Så jag slapp simma 30 meter till räddningsstegen.

Vi får se om mobilen överlever doppet. Uteblir blogginläggen några dagar framöver, så vet ni anledningen🏊‍♂️

PS

Min olycksbroder i motorbåten, som trillade i sjön i går, har nu fått ett stort bandage om benet. Så jag är tacksam att jag inte slog i nånstans.

Publicerat av

Per J

65+årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

6 reaktioner till “Gissa vem som har plurrat! Läs hela historien…”

 1. Men herregud !
  Å jag som tänkte häromdagen : undar hur länge det förblir lugnt..= innan nåra bravader intr.. !?
  Tare lugnt nu..
  Kram Syrran

  Gillad av 1 person

 2. Du skulle behöva träna yoga 🧘🤸 under vinterhalvåret så att du kan hålla balansen. Ett isbad 🛀, om än halvt, vid dina år är inte bra – i alla fall inte för mobilen. Simma lugnt 🤳

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s