Fast i Trosa!

Det var en behaglig segling från Stendörren till Trosa. Vinden var västlig vilket innebar medvind. Vindstyrkan varierade mellan 5 och 8 m/s. Men lagom tills det var dags att börja kryssa sista biten in mot Trosa ökade vinden till mellan 8 och 11 m/s. Med fullt segelställ innebär det (för) kraftig krängning. Det visade sig snabbt vad vi inte packat på rätt sätt – dessa prylar hittade man på durken efteråt…

Pga den kraftiga vinden bestämde sig skepparen för att det var bekvämast att lägga till långsides i Trosaån. Vid tilläggningen stannade båten mjukt en halvmeter från bryggan och ville inte komma närmare. Med förenade krafter drog vi båten akterut för att försöka hitta djupare vatten. Till slut stannade båten helt. Men med hjälp av 18-hästaren gick det lätt att komma ur bottendyns grepp. Vi rundade Smörbyttan (se bild) och lade oss enkelt på boj.

Det är glest med båtar i gästhamnen. Två, lite större, båtar som legat över natten lyckades efter lite slit komma loss från hamnplatsen. Vattenståndet har minskat med 10 cm under natten.

Vid 17-tiden kom Göta Kanal-båten Diana till kaj i Trosa. De fastnade inte i dyn…

Efter middagen blev det långpromenad genom pittoreska Trosa.

Publicerat av

Per J

66-årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s