Anlänt till Figeholm

Figeholm är sedan länge en favorit bland gästhamnarna på ostkusten. Jag saknar de pensionerade seglarna som tidigare varit hamnkaptener. Troligen har man gjort en Corona-anpassning och anställt ungdomar att ta emot och hänvisa båtarna. Nu var det lite tafatt, men det blir säkert bättre längre fram på säsongen…

Seglingen hit från Blankaholm gick bra. Vi hade lätt medvind från NV. Strax efter 12 kom sjöbrisen farande från rakt motsatt håll med vindar uppåt 7 m/s. Vi tog motorn genom den trånga leden mellan Ekö och Engö. Ute vid Kråkelund satte vi revade segel. Vi passerade kärnkraftverket Simpevarp och dess kylvattenutsläpp. Trots att vi gick 0,6 km utanför den vik man släpper kylvattnet steg vattentemperaturen på 2 grader.

Marinmuseum i Figeholm

Nu blir det promenad till centrum.

Publicerat av

Per J

65+årig ekonom som numera seglar, cyklar eller skidar på heltid.

En tanke på “Anlänt till Figeholm”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s